Przedstawiamy menu
Akademickiego Balu Sylwestrowego

 

Kolacja od godz. 20:00
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Miruna w sosie porowo – winnym
Podudzia z kurczaka w sosie pietruszkowym
Kluski śląskie
Mix warzyw gotowanych
Ziemniaki gotowane z szalotką 
Sałaty z wytrawnym vinaigrette lub sosem balsamico

Słodki bufet
Jabłecznik
Brownie ze słonym karmelem
Babeczki orzechowe
Ciasto czekoladowe z wiśniami

Bufet sylwestrowy – zakąski zimne od godz. 22:00
Plastry szynki w sosie chrzanowym
Pieczony schab faszerowany morelą
Mini tortilla z kurczakiem i sałatami
Pieczony łosoś z pastą pietruszkową
Mini falafel z salsą pomidorową
Pasztet z soczewicy i dyni
Sałatka Cezar z kurczakiem
Sałatka Waldorff

Północ
Toast szampanem

Śniadanie noworoczne – godz. 1:30
Żurek z białą kiełbasą
Szynki peklowane, pieczone w całości
Kapusta kwaszona
Ziemniaki pieczone

Napoje w bufecie
Soki naturalne
Kawa
Herbata
Woda mineralna